Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

Alarmkabel

Bekijk ons assortiment alarmkabels.

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Alarmkabel voor inbraakdetectie en alarminstallaties

Alarmkabel wordt gebruikt voor de verbinding en installatie van alarmsystemen in gebouwen en wordt daarom ook wel inbraakkabel genoemd. Daarnaast wordt deze kabel toegepast in oproepinstallaties. Cable Partners levert alarmkabels met pvc-isolatie en in een halogeenvrije uitvoering. Alarmkabel werkt altijd met zeer lage spanningen. Daarom kunnen de aders heel dun zijn. Voor een eenvoudige toepassing heb je soms voldoende aan een kabel met 2 aders. Maar toepassingen zijn vaak ingewikkelder. Daarom leveren wij deze kabels met 4, 6, 8 of meer aders.

PVC alarmkabel

Deze kabel heeft een buitenmantel en aderisolatie van pvc. De afkorting van polyvinylchloride. Het materiaal is brandbaar. Raakt pvc in brand dan dooft de vlam meestal nadat de brandhaard is weggenomen. De warmte die vrijkomt bij verbranding van pvc is minder dan die van andere kunststoffen. Het gebruik van pvc alarmkabel vermindert daarom de kans dat een brand zich snel verspreid. De hoeveelheid warmte die vrijkomt bepaalt namelijk de hevigheid van een brand. Toch heeft brandend pvc bijzondere risico’s. Het produceert giftige gassen zoals zoutzuurgas, chloorgas en koolmonoxide. Bovendien geeft pvc bij brand een flinke rookontwikkeling. Rook en gassen verspreiden zich veel sneller dan vuur en vormen een groot gevaar voor mensen bij brand. Daarnaast beschadigen rook en gassen ook elektrische en elektronische apparatuur. pvc alarmkabel is daarom niet in alle situaties geschikt. Halogeenvrije kabel is dan de juiste keus.

Halogeenvrije kabel

Halogeenvrije alarmkabel heeft een halogeenvrije buitenmantel en aderisolatie. Deze kabel is toepasbaar op plaatsen waar hoge eisen gesteld worden aan de veiligheid van mensen en gebouwen. Halogeenvrije kabels produceren bij brand minder rook en giftige gassen dan pvc kabels. Ze zijn daardoor veiliger voor mensen en voor gevoelige elektronica. Alle halogeenvrije alarmkabels in het assortiment van Cable Partners hebben de aanduiding LSOH. Dat staat voor ‘Low Smoke, Zero Halogen’. De buitenmantel en aderisolatie van deze kabels zijn ook zelfdovend en ontwikkelen weinig rook.