Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

BFOU Offshorekabel

Bekijk ons assortiment BFOU Offshore kabels.

Artikelen 1 tot 9 van totaal 32

Artikelen 1 tot 9 van totaal 32

BFOU en RFOU, hoogwaardige kabels voor offshore en onshore 

BFOU en RFOU kabels zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing op boorplatforms. Een van de belangrijke kwesties bij het boren naar olie en gas is veiligheid. Daarom worden er aan kabels voor toepassing op een boorplatform zware eisen gesteld. Deze eisen vinden we terug in de aanduidingen BFOU en RFOU. Dat zijn aanduidingen voor de specificaties van de isolatie, bedding, wapening en buitenmantel. Alle door ons geleverde kabels voldoen aan de NEK TS 606 (P1/P8, S1/S5, S2/S6, P5/P12, S3/S7, S4/S8) en zijn leverbaar met een zwarte of blauwe (EX) buitenmantel.                                                 

BFOU en RFOU, kabels voor zware omstandigheden

Speciale kabels, zoals BFOU kabels, zijn van levensbelang voor de veiligheid van mensen en materiaal in de on- en offshore. Boren naar gas en olie gaat altijd gepaard met modder (MUD). Vaak bevat deze modder olieresten en andere schadelijke stoffen die kabels kunnen aantasten. Op zee komt daar de inwerking van zout nog bij. De kabels die op een boorplatform toegepast worden, moeten tegen deze invloeden bestand zijn. Bij boorwerkzaamheden is er bovendien altijd een verhoogd explosiegevaar. Daarom is vuurbestendigheid (Fire Resistance) ook een belangrijke eis. Daarnaast gelden ook voor de bedding zware eisen. De bedding is het opvulmateriaal van de kabelkern dat ervoor zorgt dat een kabel rond blijft. Bij kabels voor boorplatforms moet de bedding ook voorkomen dat er water in de kabel dringt als de buitenmantel beschadigd raakt. BFOU en RFOU kabels zijn specifiek met het oog op al deze eisen ontworpen.

Specificaties en assortiment

Cable Partners heeft een uitgebreide range aan kabels voor toepassing op boorplatforms in het assortiment. Daardoor kunnen wij voor elke toepassing een kabel met de juiste specificaties leveren. Al onze kabels zijn bedoeld voor vaste verlegging in zowel EX- als veilige ruimten. De kabels hebben een moeilijk brandbare, halogeenvrije en modderbestendige buitenmantel. Daaronder zit een speciale bewapening. Ook de bedding is moeilijk brandbaar en halogeenvrij. De aderisolatie is van rubber. De minimale installatietemperatuur is -40°C. De maximale geleidertemperatuur ligt op +90°C. BFOUvoedingskabel wordt vooral toegepast als voedings-, stuurstroom- en communicatiekabel. BFOU(i) instrumentatiekabel wordt vooral toegepast als instrumentatie-, communicatie-, stuurstroom- en alarmkabel. Het verschil tussen BFOU en RFOU zit met name in de wijze waarop de aders afgeschermd en geïsoleerd zijn waarbij BFOU vooral toegepast wordt wanneer Fire Resistant vereist is.