Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

Halogeenvrije kabel

Bekijk ons assortiment halogeenvrije kabels.

Artikelen 1 tot 9 van totaal 24

Artikelen 1 tot 9 van totaal 24

Halogeenvrije kabel vrijwel altijd uit voorraad leverbaar

Halogeenvrije kabel wordt toegepast op plaatsen waar men hoge eisen stelt aan de brandveiligheid voor mensen, gebouwen en installaties. Bij brand ontwikkelt een halogeenvrije kabel weinig rook en komen er geen gevaarlijke gassen vrij. Dat is van belang voor de veiligheid van personen en het is gunstig voor het beperken van de schade aan gebouwen en installaties. De Rijksgebouwendienst schrijft sinds 2007 standaard halogeenvrije kabels voor bij bouwprojecten.

Halogeenvrije kabel voor veiligheid

Een brand in een gebouw kan overslaan op de kabels. Een gebouw bevat een netwerk aan elektriciteitskabels. Ze lopen grotendeels uit het zicht door het hele gebouw. Als die kabels vlam vatten, kunnen ze een brand snel verspreiden. Bij traditionele pvc-kabels komen er dan gassen vrij die zeer schadelijk zijn. Dat komt doordat pvc chloor bevat, een van de zogenaamde halogenen. Dat is een bepaalde groep scheikundige elementen. Bij brand ontstaan door dat chloor schadelijke gassen. Bovendien veroorzaakt brandend pvc een dichte rookontwikkeling. Die gassen en rook zijn levensgevaarlijk voor mensen. Maar ook installaties en gebouwen kunnen door gassen en rook grote schade oplopen. Vrijwel alles wat langdurig met rook in aanraking komt, wordt onbruikbaar. En agressieve gassen zorgen voor schade aan gebouwen, inventaris, elektronica en installaties. Door toepassing van halogeenvrije kabels worden deze gevolgen beperkt. Halogeenvrije kabel bevat namelijk geen pvc en produceert bij brand minder rook en giftige gassen.

Een groot assortiment halogeenvrije kabels uit voorraad

Cable Partners levert als totaalleverancier van elektriciteitskabels een zeer uitgebreid pakket aan halogeenvrije kabels uit voorraad. Ons assortiment loopt van installatiekabel tot alarmkabel en alles wat daartussen zit. Hebben wij een bepaald type kabel niet op voorraad, dan bieden wij altijd een oplossing aan. Op alle halogeenvrije kabels die Cable Partners levert, staat de aanduiding LSOH. Dat betekent ‘Low Smoke, Zero Halogen’. Kabels met deze aanduiding ontwikkelen bij verbranding weinig giftige gassen en weinig rook. Deze kabels zijn ook zelfdovend. Dat houdt in dat de kabel vanzelf dooft als de brandhaard wordt weggenomen.