Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

Montagedraad

Bekijk ons assortiment montagedraad met uiteenlopende specificaties.

Artikelen 1 tot 9 van totaal 30

Artikelen 1 tot 9 van totaal 30

Montagedraad voor talloze toepassingen

Montagedraad is vooral bedoeld voor gebruik in laagspanningsinstallaties. Het wordt onder andere toegepast in de woningbouw, de utiliteitsbouw en in kleine elektrische installaties. Dit type draad mag alleen worden gebruikt in vast aangelegde en beschermde situaties. De meeste soorten montagedraad zijn geschikt voor zowel inwendige bedrading van toestellen of panelen als voor gebruik in pvc-buis. Montagedraad wordt ook wel installatiedraad of VD-draad genoemd. Met name als het wordt toegepast in het elektriciteitsnet van woningen of in de utiliteitsbouw.

Montagedraad en de specificaties

Cable Partners levert montagedraad met uiteenlopende specificaties. Vrijwel alle deze typen draad hebben één massieve koperen kern en een isolatie die bestaat uit pvc (polyvinylchloride). Men spreekt daarom ook wel over vinyldraad (afgekort VD). De diameter van de draad dient aangepast te zijn aan de maximale stroom die erdoor vloeit. Per toepassing verschilt dat enorm. Dit draad is dan ook leverbaar in een groot aantal diameters. De dikte van de aders loopt uiteen van 0,5 tot 185 mm. Daarnaast is montagedraad beschikbaar in een standaarduitvoering van 70°C en in een uitvoering van 90°C. Door verbeterde eigenschappen van het pvc is de uitvoering van 90°C bestand tegen hogere temperaturen dan de standaarduitvoering. Daardoor is dit draad geschikt voor gebruik in een omgeving waar plaatselijk hoge temperaturen kunnen optreden, zoals in verlichtingsarmaturen of verwarmingstoestellen.

Speciale uitvoeringen

Cable Partners levert 1 type montagedraad met 2 aders. Dit zogenoemde kruisdraad wordt met name toegepast voor de bedrading van telefooncentrales, maar is ook geschikt voor de inwendige bedrading van toestellen en panelen. Voor een makkelijke installatie van inwendige bedrading levert Cable Partners daarnaast speciaal montagesnoer. Dit snoer heeft een gladde isolatie en flexibele geleider en is ook onder moeilijke omstandigheden makkelijk te installeren. Tot slot heeft Cable Partners naast het traditionele draad met een mantel van pvc ook halogeenvrij montagedraad in het assortiment.