Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

NETBUS

Bekijk hier ons assortiment automatiseringskabels met de labels NETBUS en PROFIBUS.

6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

Kabels voor NETBUS, PROFIBUS en andere industriële netwerken

NETBUS en PROFIBUS zijn labels voor industriële automatiseringskabels. Cable Partners voert een omvangrijk programma met ruim 100 verschillende typen automatiseringskabel. Dat is nodig omdat elke fabrikant zijn eigen protocol heeft waarop zijn systemen draaien. De kabels die voor de verbindingen gebruikt worden, verschillen daardoor per fabrikant. Op het gebied van NETBUS, PROFIBUS en andere typen speciale kabels kan Cable Partners alles leveren.

NETBUS en PROFIBUS, voor industriële automatisering

In de industrie worden veel activiteiten geautomatiseerd. Daarvoor zijn speciale netwerken ontwikkeld zoals NETBUS en PROFIBUS. Deze netwerken zorgen voor een verbinding tussen de verschillende industriële apparaten. Bijvoorbeeld tussen sensoren en computers of PLC's (elektronische apparaten met een microprocessor bedoeld voor de besturing van machines). Er zijn veel verschillende typen netwerken met allemaal hun eigen protocol. Voor elk protocol gelden andere eisen en ook de behoeften wat betreft kabelconstructie zijn verschillend. Daardoor is er een grote diversiteit in de speciale kabels voor deze netwerken. Naast kabels voor NETBUS en PROFIBUS zijn er nog veel andere typen speciale kabel. Al deze kabeltypen zijn onder te verdelen in twee algemene groepen: busleidingen en leidingen voor rupstoepassingen.

Busleidingen en leidingen voor rupstoepassingen

Een andere naam voor een netwerk is een bus. De benaming busleiding komt daar vandaan. Busleidingen zijn bestemd voor vaste aanleg en leverbaar in veel verschillende varianten. Daarbij gaat het niet alleen om variaties in het aantal aders en de verwerkte isolatiematerialen. Veel busleidingen zijn juist speciaal ontwikkeld voor een bijzondere toepassing. Bijvoorbeeld busleidingen die zonder problemen in dezelfde kabelgoot als laagspanningskabels gelegd kunnen worden. Dat is praktisch bij het aanleggen van netwerken in gebouwen. Weer andere busleidingen zijn vooral ontwikkeld met het oog op mechanische sterkte. Die leidingen zijn leverbaar met een versterkte of dubbele buitenmantel. De toepassing van deze kabels ligt vooral in een industriële omgeving. Naast de leidingen bestemd voor vaste aanleg, heeft Cable Partners ook een omvangrijk programma kabels voor toepassing in kabelrupsen. Dit zijn hoog flexibele kabels. Aan dit type kabels worden zeer hoge mechanische eisen gesteld vanwege de voortdurende buig- en strekbeweging tijdens de beweging van de kabelrups.