Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

Telefoonkabel

Bekijk ons assortiment telefoonkabels.

Artikelen 1 tot 9 van totaal 17

Artikelen 1 tot 9 van totaal 17

Telefoonkabel voor installaties

PVC telefoonkabel wordt onder andere toegepast als verbindingskabel voor telefonie, oproepinstallaties, beveiligingsinstallaties en ISDN-netwerken. Cable Partners heeft 5 verschillende types telefoonkabel in het assortiment: N43, N45, N88, N92 en modulair plat. Al deze types kunnen wij leveren met een variatie in het aantal aders. PVC telefoonkabels zijn primair bedoeld voor gebruik binnenshuis. De N92 wordt toegepast voor gebruik buitenshuis.

Vijf verschillende types telefoonkabel

N43 (PTT Norm 43), N45 (PTT norm 45), N88 (PTT norm 88) en N92 (PTT norm 92) zijn Nederlandse telefoonkabels. De N43 en N45 zijn opgebouwd uit aders die steeds tot paren zijn samengeslagen en getwist. De paarsgewijze opbouw van dit type kabel voorkomt interferentie of overspraak tussen de paren. Deze telefoonkabel heeft een goede signaaloverdracht voor frequenties tot 100 kHz. De N88 en N92 zijn opgebouwd uit één of meer stergroepen die ieder 4 aders bevatten. Daardoor is dit type telefoonkabel speciaal geschikt voor ISDN. Bij kabels die uit meerdere stergroepen bestaan, zit om elke stergroep een kleurdraad voor identificatie. De opbouw in stergroepen voorkomt in hoge mate overspraak tussen de stergroepen. De N88 en N92 hebben een goede signaaloverdracht, ook voor hoge frequenties. Naast al deze kabels leveren wij ook een kabel voor het aansluiten van modulaire pluggen met behulp van een speciale tang. Deze “modulair plat” wordt toegepast voor het aansluiten van telefoonapparatuur.

Overspraak bij telefoonkabels

Overspraak is elektromagnetische interferentie tussen verschillende signalen. Letterlijk betekent dit dat een signaal van een verbinding 'overspreekt' op een andere verbinding. Een klassiek voorbeeld is wanneer telefoonkabels over een langere afstand dicht tegen elkaar liggen. Het kan dan gebeuren dat er geluiden in de telefoon klinken die van anderen afkomstig zijn. Er zijn verschillende manieren om overspraak tegen te gaan. De eenvoudigste methode is om twee aders rond elkaar te winden: twisted pair. Elk signaal gebruikt dan twee draden die in elkaar gedraaid zijn. Doordat het signaal in de ene draad heen gaat en in de andere draad terugkomt, heffen de elektromagnetische velden elkaar vrijwel op. En door het in elkaar draaien van de aderparen maken deze minder contact met andere aderparen. Toch treedt hierbij soms nog overspraak op. Door kabels op te bouwen uit stergroepen wordt overspraak nog beter tegengegaan.