Invoering Europese Norm EN 50575 (CPR)

Invoering Europese Norm EN 50575 (CPR) voor brandgedrag kabel per 1 juli 2016

 

In overleg tussen CEN-Cenelec en de Europese Commissie is overeengekomen dat de Europese Norm EN 50575, de norm voor kabels die onder CPR vallen, ingaat op 1 juli 2016.

 

Tevens is bevestigd dat er een overgangsperiode van 1 jaar na deze datum van toepassing zal zijn. Dit betekent dat alle, onder de CPR regeling vallende kabeltypen, per 1 juli 2017 aangepast dienen te zijn en toegepast moeten worden.

Cable Partners volgt vanzelfsprekend de ontwikkelingen op de voet en is in overleg met haar fabrikanten om die typen kabel, die onder de norm vallen, ruim voor de definitieve ingangsdatum van 1 juli 2017  beschikbaar te hebben.

Van belang voor de Nederlandse installatie markt in dit kader is de nieuwe NEN 8012, welke naar verwachting in december 2016 wordt gepubliceerd.

Zie tevens onze nadere toelichting, welke van de website te downloaden is.

 

CPR

CPR staat voor Construction Products Regulation en heeft tot doel het bevorderen van eenduidige informatie over product constructies evenals de relatie tot hun toepassingen. Ten aanzien van kabel heeft de CPR alleen betrekking op de brandveiligheid en blijven de elektrische en mechanische eigenschappen volgens de geldende nationale specificaties van toepassing.

 

Cable Partners zal u regelmatig op de hoogte houden omtrent de ontwikkelingen en voortgang van de invoering van de CPR.