Cable Partners en Klostermann: een winnend team

Klostermann Nederland heeft als elektrotechnisch- en servicebedrijf de hoofdfocus in de Benelux op onderhoud en montagewerkzaamheden, technische uitwerkingen, projectmanagement en onderhoud en installatie van elektrische installaties. Cable Partners is dé kabelgroothandel voor de zakelijke markt. Zij leveren alle soorten elektriciteitskabels en toebehoren voor ieder marktsegment en op ieder gewenst moment. De afgelopen jaren hebben zij zich ontwikkeld tot een vooraanstaande en betrokken partner in de elektrotechnische branche.

In dit artikel vertelt Harrie Verschuuren, directeur Klostermann Nederland over de sterke punten van de samenwerking tussen deze twee bedrijven, de uitdagingen van de tender en de positieve resultaten die ze hebben behaald.

Thuis in de brandstofindustrie

Al tientallen jaren onderhoud Klostermann samenwerkingsverbanden met de wereldspelers binnen de brandstofindustrie. Zij mogen deze begeleiden voor belangrijke bewegwijzering, nieuwe gebouwen en ontwerpwijzigingen. Daarnaast weet men Klostermann zeker ook te vinden voor het aanpassen en vernieuwen van de technische installaties. En dit gaat ver, zij verzorgen ook complete shopverbouwingen en plaatsen snellaadpalen. “Alles is tegenwoordig verbonden met elektra en bevat data, die markt is wel veranderd. En aanpassingen moeten altijd snel gebeuren. Wij doen een complete shopverbouwing al in 2 weken”, aldus Harrie Verschuuren.

Hoe zij in die niche terecht zijn gekomen vertelt Harrie Verschuuren: “Wij zijn voor een grote speler in de brandstofindustrie de identificatie gaan leveren en plaatsen met ons Duitse moederbedrijf. Zo is de Nederlandse BV ontstaan en kwamen wij binnen in deze branche. Mijn voorganger en een aantal collega’s waren al werkzaam in de lichtreclame, dus zaten altijd al wel in het benzine wereldje. Wij voelen ons er inmiddels goed thuis.”

Het winnen van de tender: een mijlpaal voor Cable Partners en Klostermann

Deelname aan grote tenders is een strategische zet voor bedrijven in de elektrotechnische markt. Het is een kans om hun expertise te tonen en belangrijke projecten binnen te halen. Cable Partners en Klostermann hebben onlangs samengewerkt aan een dergelijke tender en met succes de concurrentie verslagen. Het winnen van deze tender markeert een mijlpaal in hun samenwerking en onderstreept hun vermogen om complexe projecten succesvol af te ronden.

In deze tender zocht een grote speler in de brandstofindustrie naar een betrouwbare en ervaren partner om hun infrastructuur voor elektrische mobiliteit uit te breiden en te verbeteren. Het project omvat de installatie van state-of-the-art laadpalen bij diverse tankstations door het hele land.

"Het winnen van de tender was een belangrijke mijlpaal voor ons," aldus Verschuuren. "Het bevestigt niet alleen onze sterke positie in de markt, maar ook het vertrouwen dat deze wereldspeler in ons heeft gesteld. Samen met Cable Partners kunnen we een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit."

Sneller opleveren door inzet van prefab

Het succesvol afhandelen van een grote tender gaat niet zonder uitdagingen. Tijdige levering, kwaliteit en kosteneffectiviteit zijn slechts enkele van de aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Cable Partners en Klostermann hebben deze uitdagingen met succes overwonnen dankzij hun sterke samenwerking en focus op kwaliteit. Verschuuren legt uit: "Ons gezamenlijke doel was om een superieure oplossing te leveren die onze concurrenten overtrof. De uitdaging zat ‘m vooral in de snelheid van het aanleggen."

Om de efficiëntie en snelheid van het project verder te verbeteren, maakt Klostermann gebruik van prefab technieken bij de installatie van de laadpalen. Prefabricatie houdt in dat componenten en onderdelen van tevoren in een gecontroleerde omgeving worden geproduceerd en vervolgens op de bouwplaats worden geassembleerd. Dit resulteert in aanzienlijke tijdbesparingen en een verhoogde productiviteit.

"Dankzij het gebruik van prefab kunnen we de doorlooptijd van het project verkorten en de kwaliteit van de installatie verbeteren," legt Verschuuren uit. "Doordat we bijbehorende componenten in eigen beheer verzorgen, kunnen we zorgen voor een gestroomlijnd en geoptimaliseerd proces. Dit stelt ons in staat om sneller te leveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit."

Het gebruik van prefab biedt tal van voordelen, waaronder een verminderde afhankelijkheid van weersomstandigheden, een betere controle over de productiekwaliteit en een efficiëntere planning. Bovendien minimaliseert het de verstoring op de tankstations tijdens de installatiewerkzaamheden, waardoor de bedrijfsactiviteiten niet nodeloos worden verstoord.

Prefab bouwen en de invloed op Cable Partners

Het prefab bouwen heeft ook invloed op het trekken van de kabels. “Omdat we in dit traject al veel prefab wilden bouwen, moesten ook de kabels vooraf al getrokken zijn”, aldus Verschuuren. In de aanvraag van de tender waren er nog geen tekeningen bekend van alle locaties en ook exacte kabel lengtes waren er dus nog niet. “We hebben een totaal offerte moeten maken op basis van inschattingen, daarin hebben wij de gok genomen.” Daarna zijn er nog wel 4 á 5 wijzigingen geweest aan zowel de lengte als de dikte van de kabels. “Uiteindelijk gaat het erom hoeveel voltage er over een kabel heen moet. Onze vraag aan Cable Partners was dan ook: ‘Kunnen jullie ons helpen met deze kabelberekeningen?’” Zo kon Klostermann zich als kleine partij perfect onderscheiden op het gebied van kennis en advies.

Verschuuren vertelt: “Omdat de verschillende kasten die geplaatst moesten worden, allemaal een ander gewicht hadden, hebben we ervoor gekozen een kelderfundatie te bouwen. Daarop werd de apparatuur gezet. Alle kabels die onderling met elkaar verbonden moesten worden, hebben wij hier op de zaak al geprefabt. Dat kunnen we doordat we de kabels al op lengte aangeleverd krijgen door Cable Partners. Zij leveren de kabels aan op lengte en dan hoeven wij alleen nog maar een kabelschoen eraan te bevestigen. En dat dan zo’n 15 a 16 per keer, dus dat zijn wel behoorlijke aantallen.”

Een langdurig partnerschap

Het succes van de tender heeft de basis gelegd voor een langdurig partnerschap tussen Cable Partners en Klostermann. Ze hebben bewezen dat ze niet alleen in staat zijn om grote projecten aan te pakken, maar ook om samen te werken aan toekomstige uitdagingen. Harrie Verschuuren benadrukt het belang van een duurzame samenwerking: "Onze samenwerking tijdens de tender heeft ons vertrouwen gegeven om verdere uitdagingen aan te gaan. We zijn vastbesloten om onze klanten de beste oplossingen te blijven bieden en ons gezamenlijke succes voort te zetten."

Kwaliteit tot in de kern

De samenwerking tussen Cable Partners en Klostermann is een inspirerend voorbeeld van hoe synergie en toewijding leiden tot succes. Hun gezamenlijke expertise, focus op kwaliteit en vermogen om uitdagingen te overwinnen hebben geresulteerd in een winnend voorstel.

Net als Cable Partners gaat Klostermann duidelijk voor een langdurige relatie. Verschuuren: “Wij zijn dan misschien wel niet de grootste, maar wij willen wel over 25 jaar nog steeds kunnen zeggen dat we nog steeds voor de grotere partijen mogen werken.” Net als Cable Partners gaat ook Klostermann voor kwaliteit, ‘kwaliteit tot in de kern’. 

Terug naar projecten