Nieuws

Nieuwbouwwijk Strijp R Eindhoven

Een nieuwe wijk met ongeveer 500 woningen op een voormalig industrieterrein Strijp R.

Strijp-R is het naoorlogse terrein waar op grote schaal beeldbuizen werden geproduceerd. Glasovens, fabriekshallen voor keramische producten en voor de persglasfabriek domineerden het terrein.

De architectuur van deze woningen maakt een knipoog naar het industriële verleden van Strijp R.

Strijp R wil zo duurzaam en modern mogelijk zijn. Dat begon met de sloop van de oude bebouwing op duurzame wijze en gaat door met LED straatverlichting, aansluiting op het glasvezelnetwerk en gebruik van Koude/Warmte/Opslag (KWO) voor koeling en verwarming.

In samenwerking met Aannemersbedrijf Hurkmans heeft Cable Partners de volledige ondergrondse energie distributie, de huisaansluitingen, het OV-net en de aansluiting op de KWO verzorgt. Daarnaast heeft Cable Partners, namens Aannemersbedrijf Hurkmans, een adviserende rol gehad richting de eindklant over de toe te passen kabels in de diverse tracés.

Op basis van Just-in-time leveringen heeft Cable Partners conform afspraak de volledige kabelbehoefte ingevuld en bijgedragen aan de project realisatie van Strijp-R voor Aannemersbedrijf Hurkmans.

 

 Hurkmans

 

Dynamic kabel in de Klauke kabelschoen assistent

Per heden is het Dynamic kabel pakket toegevoegd aan de kabelschoen assistent van Klauke.

Door eenvoudig een aantal vragen te beantwoorden krijgt u een professioneel advies op het gebied van
het gebruik van de juiste kabelschoen.

 

Klik op onderstaand logo om bij uw Dynamic kabel de juiste kabelschoen te zoeken.

 Klauke

 

 

Invoering Europese Norm EN 50575 (CPR)

Invoering Europese Norm EN 50575 (CPR) voor brandgedrag kabel per 1 juli 2016

 

In overleg tussen CEN-Cenelec en de Europese Commissie is overeengekomen dat de Europese Norm EN 50575, de norm voor kabels die onder CPR vallen, ingaat op 1 juli 2016.

 

Tevens is bevestigd dat er een overgangsperiode van 1 jaar na deze datum van toepassing zal zijn. Dit betekent dat alle, onder de CPR regeling vallende kabeltypen, per 1 juli 2017 aangepast dienen te zijn en toegepast moeten worden.

Cable Partners volgt vanzelfsprekend de ontwikkelingen op de voet en is in overleg met haar fabrikanten om die typen kabel, die onder de norm vallen, ruim voor de definitieve ingangsdatum van 1 juli 2017  beschikbaar te hebben.

Van belang voor de Nederlandse installatie markt in dit kader is de nieuwe NEN 8012, welke naar verwachting in december 2016 wordt gepubliceerd.

Zie tevens onze nadere toelichting, welke van de website te downloaden is.

 

CPR

CPR staat voor Construction Products Regulation en heeft tot doel het bevorderen van eenduidige informatie over product constructies evenals de relatie tot hun toepassingen. Ten aanzien van kabel heeft de CPR alleen betrekking op de brandveiligheid en blijven de elektrische en mechanische eigenschappen volgens de geldende nationale specificaties van toepassing.

 

Cable Partners zal u regelmatig op de hoogte houden omtrent de ontwikkelingen en voortgang van de invoering van de CPR.

 

F/UTP Cat 5e 4x2xAWG23/1 – Fire Resistant

Cable Partners heeft haar voorraadprogramma uitgebreid met een functiebehoudende datakabel (EN 50200 – PH 120) die volledig voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan de data overdracht (ISO/IEC 11801 Cat 5e).

Vraag vrijblijvend naar de toepassingen en mogelijkheden en klik hier voor een uitgebreide specificatie.

 

Europort 2015

 

Van dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november zullen wij deelnemen aan de beurs Europort die plaatsvindt in Ahoy Rotterdam.

Tijdens deze beurs, die in het  teken staat van de maritieme technologie, zullen wij samen met onze partners Top Cable S.A. en Unika Spa (Italië) graag onze mogelijkheden op het gebied van offshore- en scheepskabel toelichten.

Wij verwelkomen u van harte op onze stand in hal 5, stand nummer 5406.

 

Via de onderstaande link kunt u zich aanmelden voor een bezoek.

Registreren Europort 2015

 

Cable Partners Tour Coach 2015

Zoals wellicht bekend start zaterdag 4 juli in Utrecht de Tour de France 2015.   Nu weten wij dat er veel liefhebbers zijn die deze Europese fietstocht op de voet volgen en, hoegenaamd, alles kunnen vertellen over de renners die aan deze mooie wedstrijd deelnemen.   Wanneer u graag uw voorspellende geest wilt laten gaan over de rituitslagen en de klassementen dan zouden wij het leuk vinden als u zich aansluit bij ons Tourcoachspel (Dynamic League).   Wij houden het klassement van de deelnemers voor u bij en natuurlijk hebben wij voor de beste 5 klasbakken van het algemeen klassement, mooie en leuke prijzen in het verschiet. De nummers 1 t/m 3 kunnen zelfs met ons naar de "Draai van de Kaai". Een topper van een criterium!

Nr. 5                Sportpakket waarin een sport handdoek en bidon Cable Partners / DYNAMIC

Nr. 4                Cable Partners / Dynamic wielrenoutfit

Nr. 3                2 VIP kaarten voor een van de bekendste na tourse criteria de “Draai van de Kaai”

Nr. 2                3 VIP kaarten voor een van de bekendste na tourse criteria de “Draai van de Kaai”

Nr. 1                4 VIP kaarten voor een van de bekendste na tourse criteria de “Draai van de Kaai”  

Vindt u het leuk om mee te doen? Meldt u aan door een mail te sturen naar: [email protected]   Heeft u vragen over de deelname: Mark zal graag uw vragen beantwoorden.   Wij wensen u vast spannende fietsweken en zien uw aanmelding gaarne tegemoet.  

Cable Partners B.V.

De kabel voor ontruimingsinstallaties met gesproken woord.

Dubbel (EMC) afgeschermde halogeenvrije signaalkabel H(St-DW)HCH-mbzh rood. Afgeschermde halogeenvrije signaalkabel voor brandmeld installaties en ontruimingsinstallaties. EMC afgeschermd door de combinatie van een vertind koperen vlechtwerk en aluminium folie. Uitstekend geschikt voor ontruimingsinstallaties waar gebruik wordt gemaakt van gesproken berichten. De toepassing van DYNAMIC H(St+DW)HCH-mbzh in een ontruimingssysteem bevordert de kwaliteit van deze gesproken berichten. Door de mbzh (moeilijk brandbaar zonder halogeen) halogeenvrije buitenmantel toepasbaar daar waar hoge eisen worden gesteld aan de veiligheid van mensen en gebouwen. De DYNAMIC H(St-DW)HCH-mbzh wordt door TMCDAS BV uit Heerhugowaard aanbevolen voor toepassingen in ontruimingsinstallaties. TMCDAS BV heeft een compleet pakket aan ontruimingsinstallaties. Men richt zich hierbij volledig op gesproken woord ontruimingsinstallaties. Het is voor TMCDAS BV van groot belang dat de kwaliteit van gesproken berichten altijd gegarandeerd is. De DYNAMIC H(St-DW)HCH-mbzh draagt hieraan bij.

H.V. Hellius ZAALKAMPIOEN 2014-2015

Zondag 21-maart 2015 moesten de meiden C hun KAMPIOENSWEDSTRIJD spelen, uit tegen ETC. Ze speelden tegen de nummer zeven, op zich geen bedreiging, maar dit team had wel gewonnen van de nummer 1. Halverwege de eerste helft stond het 0-1 voor Hellius. De verdediging zat goed dicht en later kwamen de wisseltjes langzaam opgang en ontstonden er leuke aanvallen. Julia hield de nul zelfs tot het einde van de eerste helft! De ruststand was 0-9. In de tweede helft stond de verdediging ook weer als een muur. Helaas viel er wel een tegendoelpunt. Helius kreeg twee penalty’s tegen, gelukkig hield Eva deze allebei. Er zijn mooie combinaties in de aanval voorbij gekomen waardoor er is gewonnen met 1-16!!!! En daarmee is Hellius ZAALKAMPIOEN 2014-2015!! Dames van harte gefeliciteerd!!!!!!

Aangepaste norm montagesnoeren NEN-EN-IEC 61439

 H05V2-K / H07V2-K 90°C montagesnoer

Belangrijk te weten

•Per 1 november 2014 is de oude norm IEC 60439 voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen niet meer van toepassing

•De nieuwe norm NEN-EN-IEC 61439 is per deze datum van toepassing.

•De nieuwe norm is bedoeld om zoveel mogelijk ontwerpregels en eisen die van toepassing zijn voor schakel- en verdeelinrichtingen voor laagspanning te harmoniseren en te komen tot uniforme eisen en verificatie van schakelinrichtingen.

• Daarnaast is het voorkomen dat het verifiëren van andere normen noodzakelijk is.

•In de norm zijn type tests vervangen door een ontwerpcontrole welke kan worden uitgevoerd op drie verschillende wijzen, te weten:

•testen, meten en toepassing van de ontwerpregels.

De volledige infomatie kunt u hier downloaden.

Arctic Challenge

Van zondag 11 januari 2015 tot en met zondag 18 januari 2015 zal de Arctic Challenge tour plaatsvinden, een tour van circa 7.000 km van Nederland naar Finland, voor ons de Noordkaap, en terug. Henk&Fred (het leukste technische magazine) en Cable Partners rijden als team Energy4All. Dit is een stichting die het stoppen van energiestofwisselingsziekten bij kinderen nastreeft. De levensverwachting van kinderen die aan deze ziekte lijden is vaak niet langer dan 10 jaar en wij vinden dat daar al het mogelijke aan gedaan moet worden om tot levensverlenging te komen. Voor meer informatie over de stichting kunt u zich inlezen op http://www.energy4all.eu/ Namens het team zullen Rob Vis en Peter Bode achter het stuur plaatsnemen en de barre tocht gaan volbrengen. Vanzelfsprekend hebben zij naast het goede doel ook een persoonlijke doelstelling, namelijk: - Veilig heen en weer rijden - In ieder geval niet als laatste eindigen Rob en Peter zullen tijdens de tour regelmatig van zich laten horen via social media en een pagina op de website waar verslagen en beelden van de reis worden geplaatst. Zodra deze in de lucht is zullen wij dat kenbaar maken. En vanzelfsprekend zijn zij te volgen via arctic-challenge.nl Mocht u willen meehelpen met het steunen van team Energy4All dan kunt u natuurlijk zonder schroom een donatie doen op de onderstaande rekening. Bankrekening: Cable Partners B.V., IBAN NL70FTSB0847290506, onder vermelding: Steun team Energy4All