Nieuws

Cable Partners en Klostermann: een winnend team

In deze dynamische wereld van kabels en installatietechniek speelt samenwerking een cruciale rol bij het leveren van hoogwaardige diensten en producten. Een mooi voorbeeld van een succesvol partnerschap is dat tussen Cable Partners en Klostermann. Deze twee toonaangevende bedrijven hebben recentelijk samengewerkt aan een grote tender, wat resulteerde in een winnend voorstel en duurzame samenwerking.

Lees meer

NXT GEN: 12 en 13 mei

Om het NU met LATER te verbinden organiseerde Wasco een groots en uniek installatiefestival 12 en 13 mei 2023 op Papendal in Arnhem. En wij waren erbij! Het was een echte hands-on beleving voor jong en oud. Een vakbeurs in een festivaljasje georganiseerd door Wasco groothandel. Bezoekers konden bij ons een toffe fiets winnen. Quinty van Veldhuizen van Van den Berg Installateurs B.V. was de gelukkige en gaat vanaf nu Dynamisch de weg op! Het juist aantal doosjes was: 337 stuks. Check onze socials voor de foto's!

Prijsaanpassing CPL 1-2023 per 8 mei 2023

In verband met de gedaalde koperkoers zal met ingang van maandag 8 mei 2023 de tijdelijke toeslag van 3% op onze prijslijst CPL 1-2023 komen te vervallen.

De toeslag wordt vervangen door een tijdelijke afslag van 1% op prijslijst CPL 1-2023. Per 8 mei aanstaande zal derhalve CPL 1-2023 met een afslag van 1% van toepassing zijn. U kunt onze prijslijst CPL 1-2023 hier downloaden.

Deze tijdelijke afslag van 1% geldt voor alle brutoprijzen en is ook van toepassing op de eventueel voor u geldende nettoprijzen.

De afslag geldt niet voor de segmenten glasvezelkabel en kabeltoebehoren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij dat graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop of via het contactformulier.

Henk & Fred event: 19-20-21 september

Henk & Fred Event is het meest spraakmakende event voor de installatieprofessional. Zij laten de wereld van installatietechniek tot leven komen en brengen E- en W-installateurs en andere geïnteresseerden samen.

En wij zijn er weer bij! Kom jij naar onze stand?

Bestel je gratis ticket hier!

Hoe origineel ben jij?

Het is bijna Pasen en dat betekent dat jij een verrassing kunt verwachten bij je bestelling!

In week 13 en 14 sturen we zo lang de voorraad strekt een zakje Paaseitjes mee. Stuur jij een originele foto met die eitjes naar [email protected]?

Wie weet win jij dan een gevuld chocolade ei en zie je je foto terug op onze socials!

Innovatie in de utiliteit: Kabels met aluminium geleider

Het toepassen van kabel met een aluminium geleider gebeurt de laatste jaren steeds vaker. Deze kabels worden nu ook steeds frequenter toegepast voor verschillende doeleinden binnen de utiliteit.

Tot enkele jaren geleden werden kabels met aluminium geleiders vrijwel uitsluitend toegepast door de energiedistributiebedrijven in zowel midden- als hoogspanning netwerken. Cable Partners levert al jaren aluminium DYNAMIC laagspanningskabel. Om de vraag naar een passend alternatief met aluminium voor de Nederlandse grondkabel heeft Cable Partners B.V. een grondkabel ontwikkeld die voldoet aan de eisen en wensen die de Nederlandse markt vraagt.

Ook met aluminium een goede en veilige installatiekabel

Als installateur bent u verzekerd van een kwalitatief goede en veilige installatiekabel indien u kiest voor de VG-YMvKas Alu/Cu. Deze kabel voldoet net als zijn broer met koper geleiders aan de Nederlandse norm en is standaard voorzien van een CE markering. Daarnaast heeft deze een Dca-s2,d2,a3 CPR brandklasse waarmee deze kabel toegepast kan worden in een vaste installatie welke moet voldoen aan het Bouwbesluit 2012.

Waarom kiezen voor aluminium?

Allereerst zijn kabels met een aluminium geleider goedkoper dan kabels met een koperen geleider. De prijs van aluminium fluctueert minder sterk dan de koperprijs. Hierdoor is een kabel met een aluminium geleider een veel stabieler product qua prijsvastheid dan een kabel met een koperen geleider.

Daarnaast hebben de kabels een lager gewicht dan kabels met een koperen geleider. Daarom zijn deze eenvoudig te installeren en te verwerken. Ze zijn geschikt voor installaties zowel in- als uitpandig en boven- of ondergronds. Ook zijn de kabels met aluminium geleiders minder diefstalgevoelig dan kabels met een koperen geleider. Tot slot is de recyclebaarheid van aluminium zo goed als oneindig. Dit draagt bij aan onze circulaire economie!

Waar moet u op letten bij kabels met een aluminium geleider?

Voordat u kiest voor kabels met een aluminium geleider, zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten bij de aanschaf én bij de aanleg van de kabels.

Kies voor een aluminium grondkabel met een koperen aardscherm. Bij aluminium aardscherm bestaat de kans op oxidatie.

Laat de benodigde diameter altijd uitrekenen. Koper is een betere geleider dan aluminium. Een factor 1,57 beter om precies te zijn. De vuistregel is dat er een twee kwadraturen dikkere kabel nodig is ten opzichte van de koperen kwadratuur. Maar dit gaat zeker niet altijd op.

Zorg voor de juiste verbinding bij de aansluiting. Bij het toepassen van kabels met een aluminium geleider adviseren wij een bimetalen kabelschoen. Bimetalen kabelschoenen zijn nodig wanneer er een kabel met aluminium geleiders wordt aangesloten op een koperrail. Een bimetalen kabelschoen zorgt voor een juiste aansluiting van het aluminium op het koper.

Pers de bimetalen kabelschoen op de juiste manier en werk deze keurig af. Aluminium heeft de neiging om snel te corroderen wanneer het blootgesteld wordt aan de buitenlucht. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsrisico. Deze ontstaat door een verhoging van de contactweerstand waardoor er een  lokale oververhitting ontstaat. De oplossing is het toepassen van geleidingspasta en de juiste krimptechniek.

Meer informatie?

Kortom genoeg redenen om ook in de utiliteit te kiezen voor aluminium! Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met één van de medewerkers van Cable Partners te Roosendaal. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Prijslijst CPL 1-2023 met toeslag 3% per 30 januari 2023

In verband met de oplopende grondstofkosten van de afgelopen weken zullen wij met ingang van maandag 30 januari 2023 een tijdelijke toeslag van 3% op onze prijslijst CPL 1-2023 berekenen. U kunt onze prijslijst CPL 1-2023 hier downloaden.

Deze tijdelijke toeslag van 3% geldt voor alle brutoprijzen en is ook van toepassing op de eventueel voor u geldende nettoprijzen.

De toeslag geldt niet voor de segmenten glasvezelkabel en kabeltoebehoren.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij dat graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop of via het contactformulier.

Prijslijst CPL 1-2023

Met ingang van maandag 9 januari 2023 zal prijslijst CPL 1-2023 van toepassing zijn. Prijslijst CPL 5-2022 komt per deze datum te vervallen. U kunt onze prijslijst CPL 1-2023 hier downloaden.

In verband met de sterk gestegen transportkosten zullen vanaf maandag 9 januari de kosten voor franco leveringen wijzigen.
Onze leveringen geschieden franco adres in Nederland vanaf € 375,- netto, exclusief btw. Onder dit bedrag wordt een bijdrage in de transportkosten berekend van € 30,-.
Bij een orderwaarde lager dan € 150,- exclusief btw wordt een bedrag van € 17,50 aan kleine orderkosten doorberekend.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij dat graag van u. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop of via het contactformulier.

Prijslijst CPL 5-2022 met afslag 3% per 7 november 2022

Met ingang van maandag 7 november 2022 zal de tijdelijke afslag van 1% worden vervangen door een tijdelijke afslag van 3%. Onze prijslijst CPL 5-2022 kunt u hier downloaden.

De tijdelijke afslag van 3% geldt zowel voor alle bruto- als, eventueel voor u van toepassing zijnde, nettoprijzen.

De afslag is niet van toepassing op de segmenten glasvezelkabel, voorbedrade buis en kabeltoebehoren.