Middenspanning

Voor het bestellen van onze producten dient u in het bezit te zijn van een account. Klik hier om in te loggen of een account aan te vragen

Middenspanningskabel: De kracht van elektrische distributie

Een middenspanningsnetwerk vormt de infrastructuur waarop middenspanningskabels zijn aangesloten en maakt de distributie van elektrische energie mogelijk. Een middenspanningsnetwerk is het distributienetwerk waar de netbeheerder gebruik van maakt. Dit netwerk omvat transformatorstations, distributiepunten en schakelinstallaties die samen zorgen voor een efficiënte en veilige stroomvoorziening. Middenspanning maakt het mogelijk dat een grote hoeveelheid stroom worden wordt getransporteerd. 

Wat zijn middenspanningskabels?

Middenspanningskabels vormen de ruggengraat van elektrische distributie, waarbij ze stroomtransport mogelijk maken tussen deze transformatorstations, distributienetwerken en eindgebruikers. In Nederland kennen we laagspanning, middenspanning en hoogspanning. Wisselspanningen tot 1000 volt en gelijkspanningen tot 1500 volt vallen onder laagspanning. Vanaf 1000 volt tot aan 25.000 volt spreken we van middenspanning. Boven de 25.000 Volt noemen we hoogspanning. Middenspanningskabels werken op spanningsniveaus variërend van 1kV tot 33kV en zijn van vitaal belang voor de betrouwbare en efficiënte overdracht van elektriciteit.

Toepassingen van middenspanningskabels

Middenspanningskabels vinden hun toepassing in diverse sectoren, zoals residentiële wijken, industriële zones en commerciële complexen. Ze worden gebruikt om elektrische stroom vanaf hoogspanningsmasten te transporteren naar eindgebruikers, waardoor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening wordt gegarandeerd.

Eigenschappen en variaties

Onze middenspanningskabels zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder enkel aderig, drie-aderig, met massieve aluminium of koperen geleiders. Daarnaast hebben wij de Nederlandse en diverse Europese typen in de spanningsklassen; 6/10kV, 8,5/15kV, 12/20kV en 18/30kV uit voorraad leverbaar. De kabels zijn op gewenste lengten leverbaar.

Bij middenspanningskabel is de dwarswaterdichtheid van groter belang dan bij laagspanningskabels. Wij hebben kabels met verschillende dwarswaterdichtheidsopties, zoals LQWD (langs- en quasi dwarswaterdicht) en DLWD (dwars- en langswaterdicht), om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw project.

Meer weten of middenspanningskabels? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

 

10 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
10 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren