Nieuws

Afslag 4% op CPL1-2020 komt per maandag 13 juli 2020 te vervallen

In verband met de stijging van de grondstoffenprijzen gedurende de afgelopen weken zal, met ingang van maandag 13 juli aanstaande, de tijdelijke afslag van 4% op onze prijslijst CPL 1-2020 komen te vervallen.

Prijslijst 1-2020 zal per 13 juli 2020 weer van kracht zijn. Onze prijslijst CPL 1-2020 kunt u hier downloaden.

Brand- en rookclassificatie per 1 juli 2020 opgenomen in het bouwbesluit

Per 1 juli 2020 zullen er wijzigingen worden aangebracht in het bouwbesluit. Dan zal de bepalingsmethode voor bekabeling worden opgenomen in een nieuw artikel. Deze wijziging heeft o.a. consequentie voor de rookklasse. In sommige toepassingen zal deze veranderen van s3 naar s2. Tevens zal de NEN 8012:2020 worden uitgebreid met gebruiksfuncties uit het Bouwbesluit die nog niet in de NEN 8012:2015 zijn opgenomen.

Het bouwbesluit is gericht op het voorkomen van slachtoffers bij brand. Er wordt geen rekening gehouden met het beperken van de gevolgschade.

Naar aanleiding van de wijziging per 1 juli 2020 in het bouwbesluit heeft de NEN besloten om alle verwijzingen van uit de NEN 1010 naar de NEN 8012 te schrappen. Dit om te voorkomen dat er tegenstrijdigheden ontstaan tussen het Bouwbesluit en de NEN 8012. Ook is er een wijzigingsblad voor de NEN 8012 uitgebracht waarin aangegeven wordt dat de in de NEN 8012 opgenomen bepalingsmethode om tot een selectie te komen van een brandclassificatie voor kabels, getoetst moet worden aan de minimumprestatie-eis uit het Bouwbesluit.

In de huidige NEN 8012 staat een deel wat wel rekening houdt met het beperken van gevolgschade. Dit deel kan nog steeds gebruikt worden tussen private partijen, echter zal men dus wel altijd de uitkomst moeten toetsen aan het gewijzigde bouwbesluit van 1 juli 2020. Er is een nieuwe NEN 8012 in ontwikkeling die wel zal aansluiten op het gewijzigde bouwbesluit. Zodra deze beschikbaar is zullen wij u hiervan in kennis stellen.

Het moment van toepassen van deze wijzigingen is net als bij de invoering van de CPR voor kabels in 2017 afhankelijk van o.a. het moment van afgifte van de bouwvergunning en of er bijvoorbeeld wordt uitgebreid op een bestaande installatie. Voor meer informatie hierover vragen wij u contact op te nemen met onze accountmanagers. Zij helpen u graag verder.

Zoals u gewend bent van Cable Partners hebben wij op onze website de tool om de brand- en rookklasse te bepalen volgens het Bouwbesluit welke per 1 juli van kracht is, direct aangepast. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Kijk hier voor meer informatie over de wijzigingen

Het NLKI is bezig met een aanvulling van de selectiekaart die zij heeft uitgebracht voor het bepalen van de brandclassificatie van bekabeling volgens het bouwbesluit en tevens volgt er een boekje waar dieper wordt ingegaan op deze materie. Zie de website van het NLKI voor meer informatie.

Afslag 4% op CPL 1-2020 met ingang van 18 mei 2020

Als gevolg van de gestegen koperkoers gedurende de afgelopen weken zal, met ingang van maandag 18 mei aanstaande, de tijdelijke afslag van 7% worden vervangen door een tijdelijke afslag van 4%. Onze prijslijst CPL 1-2020 kunt u hier downloaden.

Deze afslag geldt zowel voor alle bruto als, eventueel, voor u van toepassing zijnde nettoprijzen.

De afslag is niet van toepassing op de segmenten kabeltoebehoren en voorbedrade buis.

Al 25 jaar de betrokken B2B kabelleverancier!

Enjoy the ride

Het was 25 jaar geleden dat op 13 april 1995 Cable Partners werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam als BV i.o. Een mooi moment om terug te denken aan alles wat er in deze periode is gebeurd en hoe de onderneming is gegroeid tot het bedrijf wat nu is.

Leverancier van een totaalpakket aan elektriciteitskabels

Waar wij begonnen als een handelsonderneming in speciaalkabel veranderden wij na de integratie van de handelsactiviteiten van I.C. Kabel B.V. in 1999 in een leverancier van een totaalpakket aan elektriciteitskabels. Daar het aanhouden van een tweetal locaties in Nederland, Spijkenisse en Amersfoort, niet zou leiden tot een slagvaardige organisatie zijn wij in dat jaar verhuisd naar de huidige locatie in Roosendaal.

In de jaren na de integratie zijn wij er in geslaagd om steeds weer te groeien en ons leveringspakket verder uit te breiden. Het onderscheidend vermogen door onze servicegerichtheid, kennis van markt en product, de zeer grote handelsvoorraad producten en de toewijding van de medewerkers hebben ons gebracht naar de marktpositie die wij nu bekleden.

Nieuwe locatie in 2021

Dat dit niet het eindstation is en wij steeds weer zoeken naar mogelijkheden om ons te verbeteren, mag blijken uit het betrekken van een nieuw magazijn- en kantoorcomplex in 2021 in Roosendaal en het uitbreiden van het leveringspakket met direct aan kabel gerelateerde producten.

Trots op onze relaties

Het groeien en voortbestaan van de onderneming kan niet los gezien worden van partnerships die wij zowel aan klant- als leverancierszijde zijn aangegaan en koesteren. Zonder deze verbindingen waren wij niet in staat geweest onze positie in de markt te verwezenlijken en zijn dan ook dankbaar voor deze vaak jarenlange relaties.

Het succes van Cable Partners komt voort uit deze relaties en natuurlijk uit ons team, samen vormen zij de basis en kracht van de onderneming. Dat is waar wij trots op zijn. De 25 jaar zijn voorbij gevlogen en wij kijken uit om samen deze reis voort te zetten, een reis die wij steeds weer als bijzonder aangenaam ervaren.   

Daarom:

Cable Partners - Enjoy The Ride

Peter Bode     
Rob van Beek

Vanzelfsprekend hadden wij dit jubileum graag op een andere wijze onder uw aandacht gebracht maar gezien de huidige tijd met de COVID-19 gevolgen en maatregelen vinden wij het niet opportuun om hier nu uitgebreid bij stil te staan.

Wij zullen het gedurende dit jubileumjaar zeker nog met u vieren, waarbij het slotstuk wat ons betreft de opening van het in 2021 nieuw te betrekken bedrijfspand wordt.

Afslag 7% op CPL 1-2020 met ingang van 6 april 2020

Naar aanleiding van de sterk gedaalde koperkoers gedurende de afgelopen weken zal, met ingang van maandag 6 april aanstaande, de tijdelijke afslag van 4% worden vervangen door een tijdelijke afslag van 7%. Onze prijslijst CPL 1-2020 kunt u hier downloaden.

Deze afslag geldt zowel voor alle bruto als, eventueel, voor u van toepassing zijnde nettoprijzen.

De afslag is niet van toepassing op de segmenten kabeltoebehoren en voorbedrade buis.

Covid 19 Update

Beste relatie,

Naar aanleiding van de laatste aanvullende maatregelen met betrekking tot het Corona-virus vanuit het kabinet/RIVM willen wij u graag informeren over hoe wij binnen Cable Partners hiermee omgaan.

• Ons kantoor zal tijdelijk gesloten zijn voor bezoekers.

• Uiteraard blijven wij telefonisch of via mail bereikbaar.

• Leveringen gaan zonder tegenbericht door conform planning.

• Het afhalen van goederen blijft mogelijk, zij het zonder persoonlijk contact.

• Onze 24/7 service blijft bereikbaar op het bij u bekende nummer

Wij zullen u, zoals u van ons gewend bent, verder van de gebruikelijke service voorzien. Mocht er wat veranderen dan houden wij u, vanzelfsprekend, op de hoogte.

Cable Partners flexibel in elke oplossing!

Afslag 4% op CPL 1-2020 met ingang van 23 maart

Naar aanleiding van de sterk gedaalde koperkoers gedurende de afgelopen weken zal er, met ingang van maandag 23 maart aanstaande, een afslag van 4% op onze prijslijst CPL 1-2020 van toepassing zijn.

Deze afslag geldt zowel voor alle bruto als, eventueel, voor u van toepassing zijnde nettoprijzen.

Toeslag 3% op CPL1-2020 komt per maandag 10 februari te vervallen

In verband met de daling van de koperprijzen gedurende de afgelopen weken zal, met ingang van maandag 10 februari 2020 aanstaande, de tijdelijke toeslag van 3% op onze prijslijst CPL 1-2020 komen te vervallen.

Prijslijst 1-2020 zal per 10 februari 2020 weer van kracht zijn. De prijslijst is hier te downloaden.

Toeslag 3% op CPL 1-2020 met ingang van 27 januari

Naar aanleiding van de sterk gestegen koperkoers gedurende de afgelopen weken zal er, met ingang van maandag 27 januari aanstaande, een toeslag van 3% op onze prijslijst CPL 1-2020 van toepassing zijn.

Deze toeslag geldt zowel voor alle bruto als, eventueel, voor u van toepassing zijnde nettoprijzen.

Prijslijst CPL 1-2020

Met ingang van maandag 13 januari zal prijslijst CPL 1-2020 van toepassing zijn. Prijslijst CPL 1-2019 komt per deze datum te vervallen. De prijslijst is hier te downloaden..