Nieuws

Prijslijst CPL 1-2020

Met ingang van maandag 13 januari zal prijslijst CPL 1-2020 van toepassing zijn. Prijslijst CPL 1-2019 komt per deze datum te vervallen. De prijslijst is hier te downloaden.. 

Feestdagen

Ook op de dagen rond de feestdagen zijn wij gewoon geopend!

Wel hanteren wij aangepaste standaard levertijden, voor urgente bestellingen kunt u het beste contact op nemen met de binnendienst.

Wij wensen u en uw naasten fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!

Seminar 3M De kracht van verbinding

                  

                     Het Seminar “De kracht van verbinding” was zeer geslaagd!

Om de middenspanningsbranche bekend te maken met de samenwerking van Cable partners en 3M op het gebied van middenspanningsmoffen, stekers en eindsluitingen op maat, hebben we samen met 3M een seminar georganiseerd in het 3M Innovation center te Delft. Tijdens dit event hebben we de kracht van onze samenwerking toegelicht en een aantal paradepaardjes van het leveringsprogramma gedemonstreerd. Zowel de organisatie als de bezoekers hebben het als zeer positief ervaren. Iedereen Bedankt!                                                                                                                               

                           

Seminar 3M middenspanningsgarnituren

 

UITNODIGING SEMINAR

Wij laten u graag kennismaken met de mogelijkheden die de samenwerking van 3M Nederland en Cable Partners u biedt op het gebied van middenspanningsgarnituren.

Deze mogelijkheid tot kennismaking vindt plaats op ons Seminar op donderdag 28 november 2019 bij 3M te Delft.

Er is beperkt aantal plaatsen!

Meld u nu aan!

PROGRAMMA

10:30 - 11:00  Inloop
11:00 - 12:30  Introductie samenwerking
12:30 - 13:15  Lunch buffet
13:15 - 15:00  Productpresentaties & Afsluiting
15:00 - 16:00  Vrijblijvende rondleiding door 3M innovation center 

Wanneer:  
Donderdag 28 november 2019
Waar:       
3M Nederland B.V.
Molengraaffsingel 29
2629 JD Delft

U kunt gratis parkeren voor de deur.

Nieuwe eisen Brandeigenschappen kabels

Nieuwe eisen Brandeigenschappen kabels volgens het wettelijk Bouwbesluit 2012

Belangrijke wijzigingen voor Adviseur, Installateur en Gebouweigenaar

 

Inleiding

Er zijn per 1 januari 2020 veranderingen in de Nederlandse regelgeving met betrekking tot de verplichte brandclassificaties voor kabelproducten die in gebouwen toegepast worden. Door middel van deze publicatie wil het Nederlandse Kabelinstituut (NLKi) u informeren over de aanstaande wijzigingen.

CPR-regelgeving

In Europa is in 2017 het product kabel toegevoegd aan de CPR (Construction Product Regulation) en daarmee is de verplichting ontstaan kabels te classificeren op brandgedrag om ze in Europa op de markt te mogen brengen voor toepassing in gebouwen. Alleen met de juiste overeenkomstige CE-markering mogen kabels voor bouwwerken toegepast worden (m.u.v. van machinebekabeling, kabels voor liften, gasdruktoestellen en kabels met functiebehoud). De normcommissie heeft deze brandclassificaties vastgelegd in de NEN8012:2015.

Volgens de EU- regels moet elke lidstaat minimale eisen voor het brandgedrag van bouwproducten in de wetgeving opnemen. Tot op heden heeft onze overheid nog niet aan deze verplichting voldaan. Om hieraan te voldoen heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) een voorstel gedaan om het brandgedrag voor kabels op te nemen in het Bouwbesluit 2012. Over deze  wijzigingen zijn Kamervragen gesteld waardoor de invoering vertraagd werd, maar na beantwoording door de minister is het voorstel alsnog aangenomen en voldoet Nederland aan de Europese regelgeving.

NEN 8012

In Nederland zijn op dit moment brandclassificatie voor verschillende situaties in de NEN8012:2015 vastgelegd. Met de aanpassing van het Bouwbesluit schrijft het bouwbesluit in bepaalde situaties  afwijkende classificatie voor dan in de huidige NEN 8012:2015. Hierdoor is het noodzakelijk om de NEN 8012:2015 aan te passen. In de nieuwe NEN 8012 zullen daarom zowel de wettelijk bepalingen van het aangepaste bouwbesluit  worden opgenomen en zal de huidige inhoud van de NEN8012:2015 aangepast worden zodat deze aan de minimale eisen van het bouwbesluit voldoet.

 

Impact wijziging bouwbesluit:

De prestatie-eis met betrekking tot het brand- en rookgedrag van kabels zal in het Bouwbesluit 2012 worden geïmplementeerd door de aansturingstabel 2.66 uit te breiden en artikel 2.69a toe te voegen. Aan de tabel worden kolommen toegevoegd waarin de classificatie voor kabels per gebruiksfunctie wordt opgenomen. Hierin wordt onderscheid  gemaakt naar extra beschermde vluchtwegen, beschermde vluchtwegen en overige ruimtes. Tevens zal onderscheid worden gemaakt of kabels geïnstalleerd zijn grenzend aan de binnenlucht of aan de buitenlucht. Dus per gebruiksfunctie ontstaan 6 verschillende classificaties.

Met  de aangepaste regelgeving krijgen de hoofdklassen Dca, Cca of B2ca een aanvullende classificatie voor rook s1 of s2, zodat deze overeen komen met de classificatie van overige bouwmaterialen. De aanvullende klassen voor zuurgraad van de rookgassen en vallende brandende druppels worden nog niet meegenomen. Voor de NEN8012:2015 houdt dit in dat de minimale rook-classificatie van Dca moet voldoen aan s2 in plaats van s3. Dit zijn voornamelijk situaties grenzend aan de binnenlucht en waar een eis geldt voor rook- en brandclassificaties. Daarnaast blijven er situaties geldig waar kabels met de rookklasse s3 nog steeds mogen worden toegepast.

 

Wanneer is deze aanpassing van kracht?

Inmiddels zijn door de minister de Kamervragen beantwoord en heeft de Kamer ingestemd met het wijzigingsvoorstel. De wijziging zal naar verwachting vanaf 1 januari 2020 geldig zijn. Deze aanpassingen zijn dan niet per direct verplicht, dit is geldend vanaf het moment waarop een aanvraag voor een bouwvergunning wordt ontvangen door het bevoegd gezag (zie hiervoor Bouwbesluit 2012 Hoofdstuk 9, Overgangs- en slotbepalingen). Voor afgegeven bouwvergunningen is de datum van de afgifte van de bouwvergunning bepalend dus voor bouwwerken in uitvoering geldt dit niet. 

Dit resulteert in een geleidelijke overgangsperiode. Dit wijkt af ten opzichte van de invoering CPR, waarbij een vastgelegde overgangsperiode van een jaar gold met een harde deadline. De kabelfabrikanten, zo ook Cable Partners, zijn inmiddels gestart met de werkzaamheden om waar nodig het portfolio aan te passen zodat de introductie vlekkeloos kan verlopen.

Beekse Bergen

Altijd als eens wakker willen worden van het gebrul van een leeuw? Safaripark Beekse Bergen breidt serieus uit met de bouw van een luxe parkresort. Dit project is uniek en vooralsnog is de Beekse Bergen de enige die een dergelijk park heeft opgezet.

Lees meer

Afslag 2,5% op CPL 1-2019 met ingang van 2 september

Naar aanleiding van de dalende koperkoers gedurende de afgelopen weken zal er, met ingang van maandag 2 september aanstaande, een afslag van 2,5% op onze prijslijst CPL 1-2019 van toepassing zijn. Deze afslag geldt zowel voor alle bruto als, eventueel, voor u van toepassing zijnde nettoprijzen.

Cable Partners is trotse sponsor van het criterium De Draai in Roosendaal !

De veertigste Draai van de Kaai is maandag 5 augustus verreden. ‘Local hero’ Mathieu van der Poel won na een aanval in de finale waar hij weg reed uit een kopgroep van zes. Dylan Groenewegen won de sprint om de tweede plaats. Moreno Hofland completeerde het podium. De Draai is een evenement waar wielersport en entertainment hand in hand gaan en trekt door haar unieke sfeer een groot publiek van jong tot oud. Voor Cable Partners een reden om dit te ondersteunen.

Elektro 2019

ELEKTRO 2019 is een belangrijk landelijk event binnen de elektrotechniek en wij nodigen je uit hierbij aanwezig te zijn. Van bijzondere gastsprekers, (muzikale) optredens tot verrassende en uitdagende workshops: het is de perfecte plek je te laten inspireren en om branchegenoten te ontmoeten. Maak kennis met de nieuwste gadgets en trends, neem deel aan lezingen, spreek met inspirerende spelers uit de elektrotechniek en geniet ondertussen van versnaperingen bij één van de foodtrucks.

Zet deze data alvast in je agenda:

Dinsdag 24 september 2019 | 11.00 uur tot 19.00 uur

Woensdag 25 september 2019 | 11.00 uur tot 19.00 uur

Donderdag 26 september 2019 | 11.00 uur tot 19.00 uur

Elektro_2019

Een bezoek aan ELEKTRO 2019 is voor iedereen gratis. Gaarne alleen vooraf even aanmelden via de deze link.

U bent van harte welkom bij Cable Partners B.V. op stand 138